28 Şubat 2017 Salı

Kula - Menis Kumandareas | Kitap İncelemesi *105

Kula
Menis Kumandareas

Yapı Kredi Yayınları

Çeviren: Berin Myisli
Özgün Adı: I Kyria Kula
46 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★ ★ 



KAPAK:

 Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan kitabın kapağında, tren demirine tutunup karşısındaki genç adamı gizlice süzen Kula bulunmakta.


YAZAR HAKKINDA:

  Çağdaş Yunan Edebiyatı'nın önemli yazarlarından biri olan Menis Kumandareas'ın eserleri çeşitli ödüllere layık görülürken, bazıları Yunan televizyonu için filme alınmakla kalmayıp bu alanda da büyük başarılar elde etti. 2014 yılında hayata gözlerini yuman Kumandareas, ayrıca birçok usta yazarın kitaplarını da yaptığı 
çevirilerle Yunancaya kazandırmıştır.

KONUSU:

 Yaşları, amaçları, kaygıları hatta durakları bile birbirinden farklı olan orta yaşlı kadınla henüz yirmilerindeki genç, her akşam Atina'nın kalabalık, bir o kadar da ağır ilerleyen treninde karşılaşırlar. Birbirlerini uzun süredir görmelerine rağmen konuşmakta çekingenlik gösteren her iki tarafın da bu tatlı tesadüfe ayak uydurup ilk kelimeleri söyleyecek cesareti bulmaları aylarını alır. Başlarda sohbetleri havanın durumundan, trenin yavaşlığından, gündelik konulardan öteye gidemese de sonraları aralarındaki samimiyet ilerleyecek, naif fakat ulaşılmaz bir aşka dönüşecektir.



KİTAP HAKKINDA:

 Bazen siz doğru kitabı değil, doğru kitap sizi seçer. Kula, karşıma öyle bir zamanda çıktı ki ilaç gibi geldi, kelimeleri büyüledi. Birçok cümlede durup düşünmemi, gülümsememi, iç çekmemi sağladı. Hayatta güzel tesadüflerin varlığını bir kez daha hatırlattı. Bu yüzden de benim için kıymetli kitapların arasında kendine yer aldı.

SONSÖZ:

 Kahveniz soğumadan bitirebileceğiniz tatlı bir hikaye okumak istiyorsanız Kula'ya mutlaka göz atmalısınız.




Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:

  1. Selam, çok haklısınız bazen kitaplar bizi seçiyor ve doğru zamanda da okunuyor.
    Bu kitabı da listeme ekliyorum ve Kadıköy'e indiğimde bakacağım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...