22 Nisan 2014 Salı

Kitap İncelemesi #7 (Yeraltı Günlükleri Serisi 2 / Gregor ve Felaket Kehaneti)

   
  Gregor ve Felaket Kehaneti
        Suzanne Collins
          Pegasus Yayınları
      Çeviren: Gürkan Genç
Özgün Adı: The Underland Chronicles - Gregor and The Prophecy Bone
      #Açlık OyunlarınınYazarından
            270 Sayfa - Ciltsiz
             ★ ★ ☆ ☆ ☆

Yeraltındaki macera hız kesmeden sürüyor.


 KAPAK:

 Yeraltı günlükleri serisinin ikinci kitabı olan Gregor ve Felaket Kehaneti için seçilmiş olan yusufçuk sembolünü kitapla bağdaşlaştıramadığımı söylemeliyim. Bana kalırsa küçük Bot'un ışığını devam ettiren güve imgesi bu kitap için çok daha uygun olurdu.


 YAZAR HAKKINDA:
 Suzanne Collins'in edebiyat anlayışı ile ilgili daha fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum bile. Yazar sizi hiç de alışık olmadığınız dünyaların içine çekmekte oldukça başarılı. Ayrıca bu seri ve yazarın daha ünlü olan serisi olan Açlık Oyunları'nda da gördüğümüz üzere yazar karakterleri güç temeli üzerine yerleştiriyor. Her iki seride de henüz çok küçük yaşlarda kendilerinden beklenmeyen zaferleri kazanan çocuklar anlatılması sizce bir tesadüf mü? Bunun yanı sıra yazar bu seride insanların haklarında iyi fikirler sahibi olmadığı canlıları kullanmakla size farklı bir bakış açısı kazandırmayı tercih ediyor. Seriyi bitirdiğinizde kendinizi hamam böceklerine ya da yarasalara karşı daha yakın hissedebilirsiniz.


 
 KONUSU:

 Gregor(11) henüz ilk kehanetin etkisinden kurtulamamışken kendini bir diğer kehanet olan felaket kehanetiyle karşı karşıya buluyor. Bu kez ona verilen görev herkesin çok korktuğu ancak çoğu kişinin görmediği özel yeteneklere sahip beyaz kürklü bir sıçan olan Felaket'i öldürmek. Gregor, her ne kadar bir daha yeraltına inmeyi düşünmese de Bot'un hamam böcekleri tarafından bir kış günü kaçırılması sonucunda tek çarenin bu olduğu kararına varıyor.




KİTAP HAKKINDA:

 Bu kez kitabın kapağını kapattığınızda kendinizi birçok soruyla boğuşurken bulacaksınız. Menekşe gözlü prenses Luxa gerçekten öldü mü yoksa acımasız sıçanlar tarafından esir mi edildi? Gregor ne zaman ve nasıl tekrar yeraltına inecek? Peki ya yeraltılılar son olaylar sonrasında onun serbest kalmasına izin verecekler mi? Gregor Luxa'yı kurtarabilecek mi? Nerissa kurtuluşu önceden görebilecek mi?
 Yeraltı günlükleri sizi seriyi tamamlamanız konusunda ikna edecek.



 SONSÖZ:

 Yeraltı günlükleri serisinin diğer üç kitabı olan Kan Kehaneti, Sır Kehaneti ve Zaman Kehaneti'ni her ne kadar merak etsem de sırada okumamı bekleyen birçok kitap olduğundan dolayı ara veriyorum. Ancak uygun fiyatlı fantastik bir seri arayışı içerisindeyseniz siz benim yerime tamamlayabilirsiniz.

                                    


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...