16 Eylül 2015 Çarşamba

Çizgi Roman İncelemesi #15 (Orfani Yetimler #2 / Nefret Değil Aşk Uğruna)

Orfani - Yetimler #2
(Nefret Değil Aşk Uğruna)

Yazar: 
Çizer: Emiliano Mammucari 

Çizgi Düşler

Çeviren: Kozan Demircan
Özgün Adı: Orfani n.2: Non per odio ma per amore
96 Sayfa - Renkli

★ ★ ★ ★ 



 KAPAK:

 Çizgi Düşler tarafından orijinal tasarımıyla yayımlanan kitabın kapağında, sıradışı varlıklara karşı savaşmakta olan Silahşör ve İzci resmedilmiş.

 ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

  Emiliano Mammucari' in üstlendiği çizimleri beğendiğim gibi kitaptaki renklendirmeleri de  bir hayli sevdim. Ayrıca bu seride ilgimi çeken asıl şey ilk sayıda da olduğu gibi dış sesler oldu.



 KONUSU:


 "Önce ışık geldi... ve gözlerimiz yandı. Sonra ses geldi... ve kulak zarlarımız patladı. Kör ve sağır... Yandık ve tutuştuk... Bir güneş yandı. Milyonlarca hayat söndü. Dünyanın sonu. Ya da onun gibi bir şey işte."

 Yaşanan o korkunç felaketten sonra Dorsouduro Kampında yetkililer tarafından güçlü askerler olarak eğitilen Yetimler, sabah erken saatlerde durmadan yorulmadan koşuyor, sonrasında derslere girip kendileri gibi kahramanların yazdığı tarihi öğreniyor ve zamanı geldiğinde hastanedeki yerlerini alıyordu.
 Ancak verilen ilaçlar her zaman daha fazla dayanıklılık sağlamadığı gibi kimi zaman ölümle bile sonuçlanabiliyordu. Bütün bu yaşananlar sonucunda atılan her adım nefreti tetiklerken, zaman Yetimler'in gücüne güç katıyordu.





 KİTAP HAKKINDA:

  Kaybedecek bir şeyiniz olmadığında korkusuz olursunuz.
 Onlar ailelerini yitirdi, düşe kalka acılarla büyüdüler. 
 Şimdiyse dünyanın yıkımına sebep olan bilinmeyen gezegeni keşfetme zamanı. Yetimler'in heyecan dolu macerası kaldığı yerden devam ediyor.




 SONSÖZ:

 Bilim kurgu türünü okumayı seviyorsanız Orfani Yetimler serisine başlamanızı kesinlikle tavsiye ederim.



Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...