25 Aralık 2015 Cuma

Köpek Kalbi - Bulgakov | Kitap İncelemesi *83

Köpek Kalbi
Mihail Bulgakov

Tefrika Yayınları
Çeviren: Süha Demirel
İngilizce Adı: Heart of a Dog
#Rus Edebiyatı
219 Sayfa - Ciltsiz

★    

Sevilla'dan Granada'ya kadar...

KAPAK:

 Tefrika Yayınları tarafından en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yayımlanan kitabın kapağında akıl almaz bir evrim geçiren Şarikov resmedilmiş. Ayrıca çizimin beğeniyle takip ettim Akif Kaynar'a ait olduğunu da belirtmek isterim.


YAZAR HAKKINDA:

 Asıl mesleği hekimlik olan Mihail Afanasyeviç Bulgakov, önceleri gazeteciliğe el atsa da 1925'te yayımladığı Beyaz Muhafız ile yazarlıkta karar kıldı. Yine 1925'te yazdığı en önemli eserlerinden biri olan Köpek Kalbi'nin yayımlanması fiilen yasaklanırken 1930'a doğru tüm yazılarına aynı yasak getirildi. Bunun üzerine ülkeden göç etmek isteyen Bulgakov'un isteği Stalin tarafından geri çevrildi. Köpek Kalbi, 1940'da böbrek yetmezliğinden Moskova'da yaşamını yitiren yazarın ölümden neredeyse 50 yıl sonra ancak 1987'de Sosyetler Birliği'nde yayımlanabildi.

KONUSU:


 Şarik sırtı yara bere içinde baton salamının peşine düştükten bir zaman sonra iki ayağının üstünde durabilecek hale gelebileceğini tahmin edemezdi.
 İşin garibi onu hayatta tutabilmek için çok çaba sarf eden ve bir mucizeye imza atan ünlü Profesör Filipp Filipoviç de olayların bu raddeye geleceğini hesaplayamamıştı.
 Karşında Şarikov isimli bir beyefendi duruyordu.

KİTAP HAKKINDA:

 Yazarın kendinden de bir şeyler kattığı, bilim kurgunun hicivle harmanlandığı kitapta Rus Edebiyatı'nın ruhunu hissederken aynı zamanda Şarikov ve Filipp Filipoviç'in enteresan öyküsüne ortak olacaksınız.

SONSÖZ:

 Farklı ve keyifli bir kitap arıyorsanız Köpek Kalbi'ni okumanızı öneririm.

 Köpek Kalbi Filminin Fragmanını İzlemek İçin Tıklayın




 


Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...