20 Ekim 2015 Salı

Kitap İncelemesi #75 (Yabana Doğru)

Yabana Doğru 
Jon Krakauer

Siren Yayınları
Çeviren: Taylan Taftaf
Özgün Adı: Into the Wild
#Biyografi
248 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★ ★ 



"Chris kendine muhteşem bir hikaye yazdı ama onu anlatmak için kurtulamadı." - Carine McCandless

KAPAK:

 Siren Yayınları tarafından ilgi çekici bir tasarımla yayımlanan kitabın kapağında, yabana doğru kararlı bir biçimde yürümekte olan Alex ve şans eseri rastladığı otobüs bulunmakta.

YAZAR HAKKINDA:

 Jon Krakauer, Outside dergisi için Alaska'daki gencin esrarengiz ölümünü kaleme aldıktan sonra bu konu hakkında sayısız mektup aldı. Mektupların birçoğu Chris McCandless'ın cesaretini kutlar nitelikteyken bir kısmıysa olayları anlayamayan ve yaşananlardan Chris'i suçlu tutan kişiler tarafından yazılmıştı.
 Haberin üzerinden günler geçtiği halde Chris bir türlü Jon'un aklından çıkmıyor ölümü zihnini kurcalıyordu.Henüz 24 yaşında hayata gözlerini yuman bu genç aslında doğru açıdan bakıldığında Jon'a çok benziyordu.
 Jon Krauker, olayı araştırmaya karar verdikten sonra Chris'in ailesi başta olmak üzere tanıştığı her kişiden bilgi toplamaya başladı. Topladığı bilgileri ise 1996'da kitap olarak yayınladı.

KONUSU:

 Christopher McCandless, ailesini geride bırakıp, bankasındaki tüm parasını bir hayır kurumuna bağışlayıp, çok sevdiği arabasından vazgeçip, sırt çantasıyla yola koyulduğunda aklından tam olarak neler geçiyordu bilinmez ama şu bir gerçek ki her ne olursa olsun maceracı ruhu onu bu serüvende asla yalnız bırakmayacaktı.
 Paranın tüm değerlerden üstün tutulduğu, savaşların bir hiç uğruna yapıldığı, insanlığın git gide kötüleştiği dünyada belki de yeterli cesareti gösteremedikleri için Chris'in yaptığı bazılarına anlamsız geliyordu.
 Ama o tüm egolardan uzak, ona kucak açacak olan doğada var olabileceğine inanmış ve bu uğurda ölümü bile göze almıştı.
 Ve Chris McCandless 22 yaşında yabana doğru emin adımlarla yürüyordu.

KİTAP HAKKINDA:

 Jon Krakauer, Chris'in kısa süren yaşam öyküsünü bize anlatırken, geçmişte yaşanan buna benzer olaylara değiniyor ve aynı zamanda kendi hikayesine de ortak ediyor.
 Yazarın müthiş kalemi ve araştırmaları sonucunda ortaya çıkan Yabana Doğru'yu okurken bir biyografiden çok daha fazlası olduğunu anlayacaksınız.


SONSÖZ:

 Yabana Doğru okuduğum en etkileyici kitaplardan kesinlikle okumanızı öneririm.


 Yabana Doğru Filminin Fragmanını İzlemek İçin Tıklayın






Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:

  1. ilgimi çekti çok da güzel anlatmışsın bayıldım bence iyi bir tanıtım yazısı ve yorumu olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...