22 Temmuz 2016 Cuma

Fobi - Wulf Dorn | Kitap İncelemesi *92

Fobi
Wulf Dorn

Pegasus Yayınları
Çeviren: Regaip Minareci
Özgün Adı: Phobia
340 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★  

KAPAK:

 Pegasus Yayınları tarafından orijinal tasarımı ile yayımlanan kitabın kapağında yüzünün yarısı yanmış, gözleri yuvalarından oyulmuş, kirpikleri ve dudakları boyalı bir oyuncak bebek bulunmakta.


YAZAR HAKKINDA:

 Psikiyatrist kitabıyla edebiyat dünyasına damga vuran ve gerilim türündeki başarılı yazarlar arasında gösterilen Wulf Dorn, ülkemide yayımlanan son kitabı Fobi ile Mark Behrendt'i okuyucularıyla yeniden buluşturuyor.

KONUSU:

 Sarah uykunun tutmadığı bir gece okuduğu kitabın sayfalarından sıyrılıp, bahçede bir adam olduğunu söyleyen oğlunu hayal gördüğüne ikna etmeye çalıştığı sırada, kapının önünde beliren kocasının arabası onu oldukça düşündürür. Eşinin iş seyahatinden bu kadar erken gelmesini beklemeyen Sarah, alt kata indiğinde kocasının kıyafetlerini giyip onun gibi davranmaya çalışan ve Stephen olduğunu iddia eden yaralı yüzle tanışır.

KİTAP HAKKINDA:

 Fobi kitabında kurgunun yanı sıra zaman zaman gerilim yazarlarını da eleştiren Wulf Dorn, akıcı dili sayesinde kitabını kısa sürede okutturmayı başarıyor ancak bu onun söylenildiği üzere çok başarılı bir yazar olduğunu gösterir mi tartışılır. Kitabı genel itibariyle beğenmeme rağmen türündeki örneklerinden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum.


SONSÖZ:

 Psikolojik gerilimden hoşlanıyorsanız Fobi'ye bir şans verebilirsiniz.





Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...