19 Haziran 2017 Pazartesi

İntihar Dükkanı - Jean Teule | Kitap incelemesi *106

İntihar Dükkanı
Jean Teule

Sel Yayıncılık
Çeviren: İsmail Yerguz
Özgün Adı: Le Magasin des Suicides
141 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★ ★ 

KAPAK:

 Sel Yayınları'ndan çıkan kitabın kapağında karamsar havasıyla İntihar Dükkanı yer almakta.



YAZAR HAKKINDA:

 Fransız yazar Jean Teule bugüne kadar birçok kitap kaleme almış olsa da ilginçtir ki, tahminimce gerek konusunun farklılığı gerekse animasyon filme uyarlanması sebebiyle daha dikkat çekici olacağı düşünülerek ülkemizde yalnızca İntihar Dükkanı yayımlanmıştır. Kendine has mizah anlayışı ve çok yönlü bir bakış açısı olduğu ortaya koyduğu eserden anlaşılan yazarın daha fazla kitabını okumak elbette isterdim.


KONUSU:


 Hayatta başarısız mı oldunuz? İşler yolunda gitmiyor mu? Aksilikler yakanızı bırakmıyor mu? Bu durum sizi bunaltıyor mu? O halde İntihar Dükkanı'na gelin ve size uygun aleti seçin. Eminiz ki bu sefer ölümü başaracaksınız. Üstelik oldukça uygun fiyatlara...
 Hiç intiharı düşündünüz mü? Hayattın yükünü daha fazla kaldıramayacağınızı anlayıp ebedi sonsuzluğa doğru yürümeyi... Peki bu iş için neyi tercih ederdiniz? El örgüsü sağlam bir ip, tek atışlık bir siyah ya da teninize temas eder etmez sizi öteki dünyaya götürecek olan bir zehir... Bütün bunları fazla mı klişe buldunuz? Haklısınız. Belki de bir bilenden mesela Mishima'dan bu konuda yardım alabilirsiniz. Çünkü olur da bir gün İntihar Dükkanı'na uğrarsanız onca seçeneğin arasında o karamsarlıkta karar vermekte zorlanırsınız. 

KİTAP HAKKINDA:

 Hepimizin hayatında çeşitli zorluklar vardır. Kimimiz bunların üstüne gitmeyi tercih eder, kimimiz ise her şeyi zamana bırakıp tüm olumsuzlukların tıpkı bir nehir gibi üzerimizden akıp geçmesini bekleriz. Hayattan umudunu kesenler ve intiharı göze alanlar da yok değil tabi.
 Kendini öldürmenin oldukça sıradan bir durum haline geldiği, insanların karamsarlığa kapıldığı ya da başı sıkıştığı anda İntihar Dükkanı'nın kapısını çaldığı bu kitapta Jean Teule'ün ters psikolojiyle çok keyifli bir eser ortaya çıkardığını düşünmekteyim. 

SONSÖZ:

 İlginç hikayelerden hoşlanıyorsanız İntihar Dükkanı tam size göre.


Filmin Fragmanını İzlemek İçin Tıklayın





Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...