8 Aralık 2014 Pazartesi

Kitap İncelemesi #39 (Kitap Hırsızı)

Kitap Hırsızı
Markus Zusak

Martı Yayınları
Çeviren: Selim Yeniçeri
Özgün Adı: The Book Thief
#Çok Satanlar
574 Sayfa - Ciltsiz

             ★ ★ ★  

"İşte küçük bir gerçek, öleceksiniz."

KAPAK:

 Martı Yayınları tarafından okuyucu ile buluşturulan kitabın kapağında, kelimelerin büyüsüne kendini kaptırmış kitap hırsızı Liesel Meminger ve onu izleyen "oraksız" Azrail bulunurken yeni baskılarda sinema afişi kullanılmakta.






YAZAR HAKKINDA:

 Hiç Kimse Sıradan Değildir (The Messenger / I Am The Messenger) ve Kitap Hırsızı (The Book Thief) kitapları ile dünyada en çok satanlar listesindeki birinciliği alırken, birçok ödüle de layık görülen Avustralya'lı yazar, ülkemizde de büyük bir çoğunluğun beğenisini toplamıştır.

KONUSU:

 9 yaşındaki Liesel Meminger, Alman bir aileye evlat verildikten sonra her gece kabus dolu rüyalar görmeye başladı. Kardeşinin trende acı öksürüklerle hayata gözlerini yummasını asla aklında çıkaramıyor, bir yandan da 33. Himmel Sokağı'na alışmaya çalışıyor, bu süreçte ise tutku ile bağlı olduğu kitaplar ve üvey babasının çaldığı akordeon ona destek oluyordu. Ona okumayı öğreten de yine babasıydı.
 Kitap hırsızı asla gereğinden fazla kitap çalmıyor, bir kitabı defalarca okuyordu. Okumak onun için adeta sorunlardan kaçma yoluydu. Öyle ki dışarıda şehrin üzerine mermiler yağarken o, oturmuş insanlarını sakinleştirebilmek için kitap okuyordu. 
 Babası, ilk geldiğinde harfleri bile bilmeyen, şimdi ise bir kitabı baştan sona yardımsız okuyan kızını gördükçe gururlanıyordu. Bu sebeptendir ki giderken yokluğunda bodrumda okumaya devam etmesini tembihlemişti. Büyük kıyamet olduğunda ise Kitap Hırsızı evlerinin bodrumunda kendi kitabını yazmaktaydı.


"On üç yaşındaki bir kalp böyle hissetmemeliydi."

KİTAP HAKKINDA:

 Ölümün ağzından rastlanmadık ve mizahi bir dille anlatılan bu kitap Nazi Almanya'sında yaşanan vahşeti Alman halkının bakış açısından sizlere sunacak.
 Markus Zusak'ın müthiş kurgulama tekniği sayesinde kısa sürede okunan Kitap Hırsızı, aynı zamanda gerçekçi karakterleriyle sizi etkisi altına alacak.




Unutmadan Küçük Bit Alıntı
Martin Niemöller

 Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim.
Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim.
Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.


SONSÖZ:

 Kitap Hırsızı'nı beyaz perdede izleyebileceğiniz gibi eğer Nazi Almanya'sında yaşanmış gerçek bir hikaye istiyorsanız Anna Frank'ın Hatıra Defteri kitabını da okuyabilirsiniz.

 Anna Frank'ın Hatıra Defteri Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın



Kitap Hırsızı Filminin Fragmanı




Tüm Hakları Saklıdır.

2 yorum:

  1. 4 yıldız verdiğinize göre çok beğendiniz, merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir kitap bunun dışında yazarın HİÇ KİMSE SIRADAN DEĞİLDİR' kitabınıda okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...