29 Mart 2015 Pazar

Çizgi Roman İncelemesi #3 (Marvel Renkler / Spider-Man : Mavi)

Spider-Man : Mavi
Marvel Renkler

Yazar ve Çizer: Jeph Loeb &Tim Sale

Marmara Çizgi
Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Spider-Man : Blue
160 Sayfa - Renkli - Kuşe


★ ★ ★ ☆ 


"Bu Peter Parker ile Gwen Stacy'nin birbirlerine nasıl aşık olduklarının hikayesi.  Ya da daha doğrusu az kalsın birbirlerine aşık olamamalarının hikayesi."



KAPAK:

 Marmara Çizgi tarafından yayımlanan ve mavi serisinin 6 cildinin yanı sıra eskiz bölümünü de içinde barındıran kitabın ön yüzünde ağ salan Örümcek Adam'ı görebilmek mümkün. Arka kapakta ise kıskançlığı gözlerinden okunan Gwen'in bir portresi yer almakta.

ÇİZİMLER VE RENKLENDİRME:

 Tim Sale'in hazırlamış olduğu çizimleri her ne kadar çok detaycı olmasalar da beğendim. Renklendirme ise canlı renklerin bir arada kullanılması itibariyle oldukça dikkat çekiciydi. 

KONUSU:

 Kitap kurdu Peter Parker, Green Goblin ile girdiği mücadeleden galip çıkmış, Mr. Osboune'u hastanede ziyaret ettiği o gün, olanlar olmuştu. Gwen'i ilk kez orada görmüş, görür görmez etkilenmişti. Onun gibi kızlar Parker gibi adamlara bakmazdı. Gerçek kimliğini bilse işler değişirdi elbette ancak Daily Bugle'ın Örümcek Adam hakkında kötü haberler yaptığı şu günlerde bu konuda daha dikkatli davranmalı, insanlara yardım etmeye devam etmeliydi. 
 Parker'ın, Gwen'le ilgili duygularından emin olmaya çalıştığı bu süreçte Mary Jane Watson (M.J) beklenmedik bir şekilde girdi hayatına. M.J çekici, çılgın ve iyi bir kızdı. Bu Peter'in aklını karıştırmaya yeter de artardı bile. 
 Aşk hayatını yola koymaya çalışan kahraman bir yandan kötülere karşı savaşmayı da sürdürmeliydi.


KONUSU:

 Maceradan çok aşk temalı olan kitap, Peter Parker'ın ölümsüz aşkı Gwen Stacy'e olan hislerinin okurlara geçmesini amaçlıyor.
 Jeph Loeb'un alıştığım üslubuyla kurguladığı çizgi romanın konusu aksiyon sevenler için eksik sayılabilecek olsa da, benim gibi Örümcek Adam'ın duygu dünyasına ortak olabilmek isteyenler için oldukça keyifliydi.



SONSÖZ:

 Örümcek Adam'ı seviyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. 



Tüm Hakları Saklıdır.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...