21 Mart 2015 Cumartesi

Go! Kitap

Go! Kitap Okuyoruz

 Herkese merhaba. Bugün sizlerle yeni bir yayınevi olan Go! Kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşıyorum. 

 Go Kitap'ı duymayanınız yoktur herhalde. Müthiş bir şekilde çıkış yapan ve okurlar tarafından çok sevilen Go! Kitap'ı bu yazı aracılığı ile bir de benden dinleyin istedim.


 Go! Kitap, daha çok çocuk kitapları ile ön planda olan Beyaz Balina Yayınlarının gençlik kitapları yayımlayan alt kolu. 

 Go! Kitap'ı diğer yayınevlerinden ayıran en önemli özellik elbette mıknatıslı kapak tasarımları. Daha önce hiçbir kitapta görmediğim bu dizayn, benim gibi birçok kişinin de oldukça hoşuna gitti. 

 Bunun yanı sıra yayımlamış oldukları kitapların tek fiyat etiketine sahip olması ve bunun okur kitlesinin bütçesini zorlamayacak miktarda tutulması, yayınevinin başarısını arttırdı. Ayrıca internet sitelerinden ya da fuarlardan kitapları daha da uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

 Eklemek istediğim bir diğer şey ise Go! Kitap'ın bir hayli akıcı kitaplar çıkarması. Eğer kitap okumakta zorlanıyor, ya da okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız Go! Kitap'a göz atın derim. 

 Go! Kitap ile ilgili yazı yazıp da  Go! Kitap editörlerinin okurlarına göstermiş olduğu ilgiye değinmeden olur mu? Bence çok kısa sürede harika işler başardılar. Tüm Go! kitap çalışanlarını kutluyorum.

 Şimdi dilerseniz Go! Kitap'ın şu ana kadar yayımlamış olduğu 5 kitaba kısaca göz atalım.


The 100

 Go Kitap'tan çıkan ilk kitap The 100, konusu ve özellikle beyaz kapak tasarımı ile beni etkilemeyi başarmıştı. Ancak kitabın bir sonraki baskında yayıncılar okurların dikkatini daha da çekebilmek adına The 100 dizisinin afişini kullanmışlar ki bende de bu tasarımı var ve pek sevdiğim söylenemez.
 Bunun dışında kitabın konusuna gelecek olursak, nükleer felaket sonucu yaşamlarını bir uzay gemisinde devam ettirmekte olan insanlar, yöneticilerin kısıtlı kaynaklar sebebi ile hayatta kalan nüfusu en aza indirmeye çalıştıkları bir evrende, umutlarını, Dünya'ya giderek onları kurtaracak olan 100 gence bağlarlar. 
 Eğer The 100 dizisini izliyor ve seviyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız.


The 100 Dizisinin Fragmanını İzlemek İçin Tıklayın




Yabancı

 Go! Kitap'ın yayımlamış olduğu 2. kitap Yabancı'yı, Youtuber'lardan Sasha'da görmüştüm. Hatta Melissa Landers ile bir röportaj yapma fırsatı bile bulmuştu. 
 O bu kadar çok övünce, kapak tasarımı da bu denli güzel olunca merak etmemek imkansız oldu. 
 Go! Kitap'ın Yabancı'yı orijinal kapak tasarımı ile yayımlayacağını öğrendiğimde ise çok sevinmiştim. 
 Konusu ise biraz enteresan. Gezegenler arası öğrenci değişim programı ile bir L'eihrli'yi evinde ağırlayacak olan Cara oldukça heyecanlıdır. Aelyx'i ise Cara'nın aklını başından alacak derecede yakışıklıdır. Kısa sürede kalbini bu genç adama kaptıran Cara, Aelyx'in sırları ile karşılaşacaktır.
 Okuyanların genel itibariyle beğendiği kitaba büyük beklentiler içinde başlamazsanız keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. Ayrıca serinin 2. kitabı (İşgalci) da çok yakında kitap severlerle buluşmuş olacak.



 Tatlı Şeytan 



 Go Kitap'ın yayımlamış olduğu bir diğer kitap Tatlı Şeytan, fantastik severlerin birkaç saatte bitirebileceği 536 sayfalık akıcı bir kitap.

 Yaşıtlarından bir hayli farklı, duyu organları bir o kadar gelişmiş olan, Anna, insanlarının duygularını renkler aracılığı ile görebilecek, hatta hissedebilecek güçtedir. Ancak bu farklılığın neden kaynaklandığını çözemez. İşte tam da bu sırada devreye yakışıklı Kaidan Rowe girer. 

 Kaidan sayesinde yaşadıklarının sebebini, gücünü ve kimliğini keşfeden Anna, gerçekte iblis soyundan gelen bir Nefil'dir. 

 Bu saatten sonra iyi huylu masum Anna, kötülüğe hizmet etmek ya da baş kaldırmak arasında bir karar vermek zorundadır.
 Ve Tatlı Tehlike'nin de yayına hazırlandığını meraklılara duyurmak isterim.



Karanlıkta Buldum Seni

 Go! Kitap'ın şu sıralar en çok okunan ve konuşulan kitaplarından biri ise kuşkusuz Karanlıkta Buldum Seni. 
 Ben henüz okuma fırsatı yakalayamadığım ancak okuyanların yorumlarından anladığım kadarıyla oldukça etkileyici bir kitapmış. Bu sebeple en kısa zamanda ben de başlayacağım.
 Geçmişinden uzaklaşmak için küçük bir kasabaya yerleşen gizemli yabancı Clayton, insanlardan uzak durmaya kararlıdır. Maggie ise, Clayton'ı bu kararından döndürmeyi başarmış, onun geçmişine adım atmıştır.
 Ancak Clayton'ın yaşadıkları Maggie için beklenmedik şeylerdir. 
 Clayton, biraz olsun içini dökebildiği, yanında hissedebildiği birinin olmasından mutluluk duyarken, Maggie karanlığa sürüklenmektedir.
 Peki aşkları her şeyin üstesinden gelebilecek midir?

  
The 100 / 21. Gün

 Ve işte Go! Kitap'ın son bombası 21. Gün.
 The 100 macerası kaldığı yerden devam ediyor.

 Kitap orijinal kapak tasarımı ile geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu ki Go! Kitap afişli tasarımla yayınlayacaklarını söylemelerine rağmen kitap severleri kırmadı ve bu dizaynı tercih etti. Benim de tercihimin bu tasarımdan yana olduğunu söylemeliyim.

 Kitabın konusuna gelecek olursak, The 100 grubunun Dünya'ya ayak basmalarının üzerinden sadece 21 gün geçmiştir ki bu kısa sürede bulundukları gezegende yalnız olmadıklarını anlarlar.

 Sırların ortaya çıktığı, aksiyonun arttığı kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.

 Ayrıca Go! Kitap These Broken Stars'ı yayımlayacağını duyurdu. O kitap için de bir hayli heyecanlıyım. 

 Go! Kitap hakkındaki düşüncelerim ve yayınevine ait kitaplar bu şekildeydi. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.  Siz de Instagram üzerinden Go! Kitap'a ait fotoğraflarınızı #gokitapokuyoruz etiketi ile paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşünceye dek kendinize iyi bakın.



Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:

  1. Goa var Go var hepsi karıştı... Bir de Altın Bilek var, ona da bakınız! :)

    Ben de beklerim Kafa'ya... İyi pazarlar... :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...