7 Mayıs 2015 Perşembe

Çizgi Roman İncelemesi #5 (Batman Yeni Dünya)

Batman Yeni Dünya

Yazar: Geoff Johns
Çizer: Gary Frank

JBC Yayınları

Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Batman Earth One
144 Sayfa - Renkli - Kuşe

★ ★ ★  


Yeni Bir Nesil İçin, Yeni Bir Kara Şövalye



KAPAK:


 
JBC Yayınları tarafından Ertan Ergil yönetmenliğinde yayımlanan kitabın kapağında, yağmurlu bir Gotham gününde ailesinin mezarını ziyaret eden Bruce Wayne ve ona göz kulak olan Alfred bulunmakta. Bu hüzünlü manzaranın arka planında ise ebeveynlerinin katilini bulmak uğruna her şeyi göze alan Batman silueti yer almakta.

 Arka kapağa bakacak olursak, Batman'in yarasaların saldırısına uğradığı sahne ile karşılaşmamız da mümkün.





ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Gary Frank, tarafından yaratılan karakterlerin çizimlerini çok beğendim. Renklendirme içinse oldukça iyi bir iş çıkaran Brad Anderson'ın hakkını vermeliyim. Sizi konunun içine çekmekte bir hayli başarılı.






KONUSU:

 Anne ve babasının bir serseri tarafından sokak arasında öldürülmesine küçük yaşta tanık olan Bruce Wayne, cinayetin arka planını öğrenmeye kararlıdır.
 Belediye başkanı olan babasının yanlış zamanda yanlış yerde olması yalnızca bir tesadüf müdür? Yoksa bu işten babası yerine belediye başkanlığına oturan Oswald Cobblepot (Penguen) mu sorumludur?
 Gerçeği öğrenmek için gözünü karartan Bruce, Alfred tarafından sınanır ve sınavı başarıyla geçer. Şimdi sırada, cinayetin işlendiği gün oraya ilk gelen polisi bulup, adaletin yerini bulmasını sağlamak vardır.






KİTAP HAKKINDA:


 Bruce Wayne'in Yarasa Adam olma yolundaki serüvenini ve ailesinin intikamını almasını konu edinen kitapta, Batman'i iki ayrı kostümle görebilmem mümkün.
 Alfred, Penguen, Harvey Bullock ve James Gordon gibi Gotham'ın tanıdık yüzleri ile karşılaşacağımız Batman Yeni Dünya, size keyifli bir Kara Şövalye hikayesi sunacak.



SONSÖZ:

 Batman'e başlamak isteyenlere Yeni Dünya'yı kesinlikle öneririm.



Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...