13 Eylül 2017 Çarşamba

Zirvenin Dibindeki Çocuk - John Boyne | Kitap İncelemesi *110


Zirvenin Dibindeki Çocuk

John Boyne

Tudem Yayınları
Çeviren: Emili İlemre
Özgün Adı: The Boy at the Top of the Mountain
227 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★ ★ ★ 

KAPAK:

 Tudem Yayınları tarafından basılan kitabın kapağında Berghof'un bulunduğu karlı dağ ve aşağıdaki savaşı simgeleyen tel örgüler yer almakta.




YAZAR HAKKINDA:

 Çizgili Pijamalı Çocuk'la () eleştirmenler ve okular tarafından pek çok övgüye layık görülen John Boyne, Olduğun Yerde Kal'dan () sonra bir kez daha savaşı masum çocukların gözünden anlatıyor ve kalpleri eritmeye devam ediyor.

KONUSU:


 Pierrot'nun babası şavaşta ölmemişti belki ama onu öldüren kesinlikle savaştı. Büyük Savaş sonrasında yenilginin de getirisiyle bunalıma girmiş çok geçmeden alkolün esiri olmuş ve yaptıklarının pişmanlığıyla kendini tren raylarına bırakıvermişti. 
 Annesi geçim derdiyle uğraşırken vereme yenik düşmüş zavallı Pierrot küçük yaşta koca dünyada kimsesiz kalmıştı.
 Pierrot, bir süre Yahudi komşularıyla yaşadı ancak daha sonrasında kimsesizler yurduna gönderildi. Buraya daha yeni yeni alışmaya başlamıştı ki daha önce hiç görmediği halası onu Bergrof'a götürmek için gelmiş hayatını düzene koyabilmeyi umut etmişti. Fakat Pierro, yeni ismiyle Pieter, dağın zirvesindeki hırslarla dolu bu evde Hitler'in nefesini yüzünde hissedecekti.

KİTAP HAKKINDA:

 "Uzun süre hiçbir şey demedi. Ben de o hazır olana kadar beklemeye karar verdim. En sonunda anlatacak bir hikayesi olduğunu söyledi; kalbindeki sevgi ve iyilikle hayata başlayan ama güçlü eklenen bir çocuğun hikayesi. Sonsuza kadar işlediği suçlarla yaşamak zorunda olan, onu seven insanlara zarar vermiş ve ona şevkatten başka bir şey göstermemiş insanların ölümüne sebep olmuş bir çocuğun hikayesi. Adını feda eden ve onu geri kazanmak için ömür harcayacak bir çocuğun hikayesi."

SONSÖZ:

 Zirvenin Dibindeki Çocuk diğer John Boyne kitapları gibi mutlaka okumanız gereken bir hikaye.


John Boyne Zirvenin Dibindeki Çocuk'u Anlatıyor 
(109. sayfayı okuyor)




Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:


  1. Bu yazı için teşekkür ederim harika paylaşım yapmışsınız sıkılmadan okudum. Benim tavsiyelerime göz atmak istermisin.
    Hello, you have a great blog. I'm waiting for my blog
    Hz Adem Cenneten Neden Kovuldu

    Tek nefeste Okunan Kitaplar

    Karşılıklı Blog destekleri

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...