19 Eylül 2014 Cuma

Book Tag ♥ #8 (Zıt Kitaplar)


Zıt Kitaplar 


 Herkese merhaba. Yeni bir tag yazısı ile karşınızdayım. 

 Sevgili İki Kapak Arası beni bu güzel etkinliğe davet etti ben de hemen katılmak istedim.

 Tag'imizin adı Zıt Kitaplar ve bu eğlenceli oyuna dahil olmak için tüm yapmanız gereken 9 kategorideki sorulara birbirinden farklı kitaplarla yanıt vermek.

 Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden sizler için seçmiş olduğum kitaplara hep birlikte göz atalım, böylelikle çok daha açıklayıcı olacaktır.

 
1. Alım Zamanına Göre Zıt Kitaplar

Kitap Hırsızı- Son Ada

 Öncelikle kitaplığımda bulunan en yeni kitap, oldukça merak ettiğim, birçok kişi tarafından çok beğenilen, Martı Yayınları'nın blogumda yazısını yazmak üzere bana gönderdiği ve benim de okumak için sabırsızlandığım Markus Zusak'tan Kitap Hırsızı.
 "Hitler Almanya'sı"nda yaşanan acı olayları ele alan kitabı oldukça merak ediyorum.

 En eski kitap ise -ablamın kitaplığından devşirdiklerim dışında- aynı zamanda Zülfü Livaneli'nin okumuş olduğum ilk kitabı da olan Son Ada.
 Son Ada,sisteme karşı gelen, düzeni farklı bir yolla eleştiren ve gelecek günler hakkında düşünmemizi sağlayan başarılı bir kitap.



2.Fiyatına Göre Zıt Kitaplar

Tutunamayanlar - İtinasız Erkekler Kulübü 

 Kitaplığımdaki en pahalı kitap, kuşkusuz birçoğunuzunda sahip olduğu Oğuz Atay'dan Tutunamayanlar. Etiket piyatı 38 TL olan kitabı, sahaflarda çok daha uygun bir rakama satın almak mümkün.

 Gelelim en ucuz kitaba. Deniz Çakır'dan -oyuncu olan değil- İtinasız Erkekler Kulübü.
 Bundan 5 yıl önce İzmir Kitap Fuar'ından 2 TL gibi bir fiyata aldığım chick-lit türündeki bu kitabı oldukça eğlenceli bulduğumu hatırlıyorum. Daha sonraları yine aynı fuardan satın almış olduğum yazarın bir diğer kitabı Bir Rüzgar Çıksa'nın ise İtinasız Erkekler Kulübü'ne oranla biraz daha melankolik olduğunu belirtmeliyim.
 Ayrıca kitabın kapak tasarımının güzelliğine de değinmeden edemeyeceğim.


3. Anlatıcısına Göre Zıt Kitaplar

Yüksek Topuklar - Günebakan

 Bu kategori için iki Türk yazardan iki zıt kitap seçtim. 

 Murathan Mungan, Yüksek Topuklar adlı kitabında kadın karakterin ağzından olayları anlatırken, Elif Güçlüten, erkek karakterin duygularını dile getirmiş.



4. Kapak Tasarımına Göre Zıt Kitaplar

İlk Gece - Simyacı 

 Güzel kapaklı kitap seçmek konusunda birçok seçenek arasında kalsam da, beğenmediğim kapak tasarımında tereddüt yaşamadım.

 Marc Levy'nin İlk Gece'si beni hayal kırıklığına uğratmış olsa da, kapağı hâlâ favorilerim arasında.

İlk Gece Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın

 Simyacı ise kapak konusunda en başarısız bulduğum roman. Can Yayınları'nın yeni tasarımını gerek ilgi çekiciliği gerekse konuyla örtüşmesi açısından bir hayli beğensem de ne yazık ki bende eksi basımı bulunmakta.

Simyacı Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın



5. Uyruğuna Göre Zıt Kitaplar

Kırmızı Pazartesi - Baba ve Piç

 Bu kategori için ise fazla düşünmeden bir İspanyol bir de Türk yazar seçmeye kadar verdim.

 Geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz Nobel Ödüllü usta yazar Gabriel Garcia Marquez'in Kırmızı Pazartesi adlı kısa romanını henüz okumamış olsam da hakkında iyi yorumlar okudum.

 Elif Şafak'ın Türk ve Ermeni sorunlarını ele almasının yanı sıra aile içi sorunları da barındıran kitabı Baba ve Piç ise bu yıl beğeniyle okuduğum kitaplar arasında. 


 6. Kalınlığına Göre Zıt Kitaplar

Tarihçi - Küçük Prens


 Ablamın kitaplığından devşirdiğim ve onunla özdeşleşen Elizabeth Kostova'nın Tarihçi romanı 648 sayfa ile kitaplığımda bulunan kalın sayılabilecek kitaplar arasındaki yerini koruyor.

 En ince kitabın ise, geçtiğimiz günlerde Mavibulut Yayıncılık tarafından hediye edilen ve birçok kişinin favori kitaplarından olan 95 sayfalık Küçük Prens. 




7. Hikayesine Göre Zıt Kitaplar 

Dönüşüm - Hayvan Çiftliği

 Bu denli eğlenceli bir tag'de klasiklere yer vermemek olmazdı elbette.

 Franz Kafka'nın Dönüşüm'ü, bireysellikten yola çıkarak genel bir çıkarım yapmamızı beklerken, George Orwell'ın Hayvan Çiftliği, halkın örgütlenememe sorununu ele alırken, kişinin toplumda nasıl bir yok izlemesi gerektiğini sorgulatıyor.

Dönüşüm Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın

Hayvan Çiftliği Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın


 8. Türüne Göre Zıt Kitaplar

Gora - Oz Büyücüsü


 Cem Yılmaz'ı severim ancak Gora'nın ve Arif'in yeri bende ayrıdır. Bu sebeptendir ki 8. kategori için severek okuduğum ve okuyacağım bir senaryo kitabı seçmek istedim.

 Buna karşılık bir masal kitabının uygun olacağını düşündüm. Öyle ki Oz Büyücüsü, bana çocukluğumu hatırlatan çok sevdiğim bir öyküdür. Bilge Kültür Sanat Yayınları sayesinde de okuma fırsatı yakalacağım.




9. Moduna Göre Zıt Kitaplar 

Bin Muhteşem Güneş - Koku

 Son kategori için ise beni sinirlendiren ve şaşırtan iki kitap seçtim.

 Bin Muhteşem Güneş, bu yıl içinde okuduğum en iyi kitaplar arasında yer alırken, gerek dili gerekse yazarın işleyiş tarzı sayesinde elinizden bırakamayacağınız ancak konusu itibariyle sinirlerinizin gerilmesine sebep olacak muhteşem bir roman.

Bin Muhteşem Güneş Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın

 Koku kitabıyla, ele aldığı konu bir hayli ilginç olan Patrick Süskind tahmin edilemez bir son ile beni şaşırtmayı başardı.

Koku Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın

 Benim Zıt Kitaplar Tag'i için seçmiş olduğum kitaplar bu şekildeydi umarım beğenmişsinizdir.

 Şimdi sıra geldi işin en eğlenceli kısmı olan etiketlemeye.

Kitap Sayfaları 'dan Fatma
Up With The Book 'tan P.
Pensieve 'den Nihan
Kitap Tanrıçası Aslı

 Bir sonraki yazımda görüşünceye dek kendinize iyi bakın.


 

1 yorum:

  1. Mim için teşekkür ederim canım benim. Çok geçmeden yapacağım :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...