19 Kasım 2014 Çarşamba

Kitap İncelemesi #36 (Umutsuz Serisi #1 / Umutsuz)

Umutsuz
Colleen Hoover 

Epsilon Yayınları
Çeviri: Kübra Tekneci
Özgün Adı: Hopeless
#New York Times Bestseller
428 Sayfa -Ciltsiz 

             ★  ☆ ☆ 


" Kendini umutsuz hissetmene neden olabilecek bir gerçeği öğrenmeyi mi tercih edersin yoksa yalanlara inanmayı mı? "


KAPAK:

 Epsilon Yayınları tarafından orijinal tasarımıyla okurlarla buluşan kitabın kapağında, geçmişte yaşadıklarını bir bir hatırlayan ve çaresizlik içinde her şeyin düzeleceğini umut eden Sky bulunmakta.


YAZAR HAKKINDA:

 Colleen Hoover, yayımladığı ilk serisi Slammed ile satış rekorları kırarken, Umutsuz sayesinde okurlarını kendine bir kez daha hayran bıraktı.
 Umutsuz ve Yeni Bir Umut kitaplarının yanı sıra seriye Finding Cinderella adında bir de novella ekleyen yazar, kitabın seriden bağımsız olarak da okunabileceğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

" Günün birinde biri kalbini hak ettiği şekilde sevecek. "

KONUSU:

 Birkaç ay sonra 18 yaşına girecek olan Sky, evde eğitim görmekten sıkılmış ve evlatlık verildiği Karen'a devlet okuluna gitmek konusunda ısrar etmeye başlamıştı.
 Bu ısrarlara, Sky'ın en yakın arkadaşı olan Six'in de baskıları eklenince, Karen her ne kadar bunun mantıklı olduğunu düşünmese de daha fazla dayanamamış ve pes etmek zorunda kalmıştı.
 Sky, okuldaki ilk haftaların zor geçeceğinden emindi. Üstelik Six'in başka bir okula gidecek olması da bu süreçte kendini yalnız hissedeceğinin habercisiydi.
 Ancak çok geçmeden, kendine sıkı bir dost edinmekle kalmayıp, kalbini de okulun en yakışıklı çoğuna, Dean Holder'a kaptıracaktı.
 Peki ya Sky, geçmişin izlerini kapatmada ne kadar başarılı olacaktı?

" Tanrı sırf birini sevdiğin için seni cehenneme mahkum edecek biriyse, sonsuzluğu onunla geçirmek istemezdim. "

KİTAP HAKKINDA:

 Sade ve kolay anlaşılır bir dile sahip olan kitapta, yazarın yaşanılan dramdan çok genç yetişkinlere yönelik aşka ağırlık vermesini rahatsız edici bulduğumu belirtmeliyim.
 Hem Türk hem de yabancı bloggerlar tarafından çok sevilen ve yere göğe sığdırılamayan kitabın, etkileyicilik konusunda da eksikleri olduğunu düşünüyorum.

SONSÖZ:

 Eğer konu ilginizi çektiyse ve olaylara bir de Holder'ın gözünden bakmak istiyorsanız, serinin devam kitabı olan Yeni Bir Umut'u okuyabilirsiniz.

 

Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...