28 Kasım 2014 Cuma

Kitap İncelemesi #38 (Bildirge Serisi #1 / Bildirge)


Bildirge 

Gemma Malley

Delidolu Yayınları
Çeviren: Tufan Göbekçin
Özgün Adı: The Declaration
256 Sayfa - Ciltsiz

              ★ ★ ★ ☆ 


 "Benim adım Anna ve burada olmamalıydım. "

KAPAK:

  Delidolu Yayınları tarafından orijinal tasarımıyla okurlarla buluşan Bildirge, her ne kadar pembe kapağı sayesinde çok sevimli bir halde olsa da, içinde derin bir distopya barındırıyor. Anna'nın geçmişiyle bağ kurmasını sağlayan kelebek figürü ise kapakta yer almakta.




YAZAR HAKKINDA:

 Üniversitede Felsefe eğitimi aldıktan sonra bir müzik grubuna katılıp dünya turuna çıkan yazar aynı zamanda gazetecilik de yapmaktadır.

 Ülkemizde Bildirge(The Declaration) serisi haricinde yine Delidolu Yayınları'ndan çıkan Geri Gelenler adlı, bir tek kitabı da olan Malley'in toplamda 7 kitabı bulunmaktadır.

http://www.gemmamalley.com/

KONUSU:

 Anna dünyaya bir Artık olarak geldi. Doğmayı o istememişti. Ailesi Bildirge'ye karşı gelmekle kalmamış, onu da işledikleri suça eşlik etmişlerdi. Eğer sonunun böyle olacağını bilseydi, Anna kesinlikle dünyaya gelmek istemezdi. Ama buradaydı. Hayattaydı ve Yasal'ların enerjilerini tüketmekten başka hiçbir şeye yaramıyordu.
 Büyük Depo'da Artık'lar faydalı olmak üzere yetiştiriliyordu. Böylelikle Yasal'lara yardım edebilir, ailelerinin günahlarını temizlemeye çalışabilirlerdi. 
 Anna iyi bir Artık'tı. Hatta çalışmaları sayesinde Kıymetli Mal bile olmuştu. Ona verilen tüm işlerini yerine getiriyor, kurallara koşulsuz uyuyordu. Ta ki Peter gelinceye kadar...

KİTAP HAKKINDA:


 Ölümsüzlüğün keşfedildiği dünyada herkese yer var mı?

 Yazarın sade dili sayesinde kısa sürede okunan Bildirge, geleceğin önemli konularından birini Ölümsüzlüğü distopik bir dünyada ele almakla kalmayıp, aynı zamanda her çocuğun yaşama hakkına sahip olduğunu vurguluyor.



SONSÖZ:

 Konu ilginizi çektiyse serinin ikinci kitabı olan Direniş'i de okuyabilirsiniz.

                           


Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...