22 Ekim 2016 Cumartesi

Cinder - Marissa Meyer | Kitap İncelemesi *96

Cinder
Marissa Meyer 

Artemis Yayınları
Çeviren: Deniz Arı
Özgün Adı: The Lunar Chronicles #1 / Cinder
#Çok Satanlar
417 Sayfa - Ciltsiz

★ ★  ☆ 




KAPAK:

 Artemis Yayınları'nın orijinale yakın bir tasarımla yayımladığı kitabın kapağında Cinder'ın kırmızı pabuç içindeki metal ayağını görebilmek mümkün.


(Orijinal Kapak)




YAZAR HAKKINDA:

 Ay Günlükleri Serisi (The Lunar Chronicles) ile hem Türkiye'de hem de dünyada adından sıkça söz ettiren ve çok satanlar arasındaki yerini uzun süre koruyan Marissa Meyer'in ilk romanı Cinder birçok okur tarafından çok beğenildi. Bunun yanı sıra serinin devam kitabı ülkemizde merakla beklendi.





KONUSU:

 Veba virüsünün kol gezdiği ve insanların salgın sonucunda küle dönüştüğü Yeni Pekin'de insanlar ve androidler bir arada yaşamaktadır. 
 Ülkenin en iyi mekanik ustası Cinder da geçirdiği kazadan sonra yaşamına sayborg olarak devam etmeye başlar ancak tepki çekmemek adına bu durumu herkesten gizlemeye kararlıdır. 
 Kralın hastalığa yenik düşmesi ve Ay Kraliçesi Levana'nın Prens Kai'yi -aynı zamanda dünyayı- ele geçirmeyi istemesi üzerine Cinder kendini kaosun içinde bulacak ve geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. 

KİTAP HAKKINDA:

 Cinder'ı en son okuyan insan olabilirim ve bu süreçte hakkında o kadar çok övgü duydum ki beklentilerim de buna bağlı olarak arttı haliyle.
 Külkedisinin yeniden uyarlanması olan kitabın konusunun özgün olduğu aşikar ancak içerisinde o kadar çok fantastik ve bilim kurgu ögesi barındırıyordu ki okurken bir ara "keşke yazar bu kadar karmaşa yaratmasaymış" dediğim oldu. Aylılar, dünyalılar, sayborglar, androidler, hastalıklılar derken tüm kitap türlerini aynı anda okuyormuş hissine kapıldım ve bu bana aşırı geldi. Kitabı beğenmedim diyemem ama beklentilerimi karşıladığı da söylenemez. Kısacası yazarın teşekkür kısmında da söylediği gibi çılgın bir fikir olduğunu düşünüyorum.

SONSÖZ:

 İlginç bir kitap okumak istiyorsanız Cinder'a şans verebilirsiniz.

Cinder'ın Tanıtım Filmini İzlemek İçin Tıklayın



Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...