24 Ekim 2016 Pazartesi

Deadpool Deadpool'u Öldürüyor | Çizgi Roman İncelemesi

Deadpool Deadpool'u Öldürüyor

Yazar: Cullen Bunn
Çizer: Salva Espin

JBC Yayıncılık
Çeviren: Cenk Könül
Özgün Adı: Deadpool Kills Deadpool
96 Sayfa - Ciltsiz

★ ★  ☆ 

"Sonsuz Deadpool'lar Krizi..."



KAPAK:

 Mike Del Mundo tarafından çizilen muhteşem kapakta, Deadpool'un kan isteyen versiyonunun hedefindeki Dogpool, 616 Evren'indeki Deadpool, Ladypool ve Pandapool bulunmakta.
 Ayrıca kitabın sonunda yer alan ve Mark Brooks'un kaleminden çıkan alternatif kapağı da çok sevdim.


(Orijinal Kapak  - Alternatif Kapak)

ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Salva Espin'in çizimleri alışık olduğumuz çizgi roman çizimlerine çok yakın bu sebeple genel hatlarıyla beğendim. Renklendirmede ise göz alıcı tonlar seçilmiş ki tahmin edeceğiniz üzere kırmızı bir hayli yoğunlukta.





KONUSU:

 Deadpool'un katliam meraklısı muadili Marvel karakterlerini yok edip, edebiyat evrenini altüst ettikten sonra, her şeyin farkında olan tek varlık olduğunu kavrar ve bunun üzerine çoklu evrenlerdeki tüm versiyonlarını öldürmeye karar verir. Ancak bu yıkımı engellemeye çalışan Pandapool, Dogpool, Kidpool, Ladypool gibi üyelerden oluşan Deadpool Birliği iyi taraftaki Deadpool'la birlikte mücadele etmeye hazırdır.



KİTAP HAKKINDA:

 Killogy serisinin 3. cildi Deadpool'un çılgınlık sınırını zorlayan bir kitap olmuş. Konuya ya da detaylara takılmayıp olayı akışına bırakarak okursanız daha çok keyif alacağınızı düşünüyorum. Birçok Deadpool tipi gördüğümüz kitapta (Çoklu evren anlayışı gerçekten acayip) en çok Ladypool'u sevdiğimi ve diğer Deadpool çizgi romanlarında da zaman zaman görmek istediğimi belirtmem gerek.



SONSÖZ:

 "Şuraya oturup ne bileyim birkaç Chimichanga yesek ve bu olayı aramızda halletsek olmaz mı?"


Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...