24 Ekim 2016 Pazartesi

Deadpool İntihar Kralları | Çizgi Roman İncelemesi

Deadpool İntihar Kralları

Yazarlar: Mike Benson / Adam Glass
Çizerler: Carlo Barberi (İntihar Kralları) / Shawn Crystal (Ölüm Oyunları)

JBC Yayıncılık
Çeviren: Cenk Könül
Özgün Adı: Suicide Kings
152 Sayfa - Ciltsiz

★ ★  ☆ 



KAPAK:

 JBC Yayıncılık'ın bastığı ciltte asıl hikaye İntihar Kralları'nın yanı sıra, Ölüm Oyunları isimli kısa bir hikaye de yer alıyor. Kitabın kapağı içinse Ölüm Oyunları'nın varyantı seçilmiş ki ben İntihar Kralları'nın kapaklarının dış kapak için kullanılmasını tercih ederdim. 

ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Carlo Barberi'nin çizimlerini bir hayli sevdim ancak aynı şeyi ne yazık ki Ölüm Oyunları'nın çizeri Shawn Crystal için söyleyemeyeceğim. Barberi'nin detaycılığının yanında Crystal'ın sade çizimi çok basit durmuş. Renklendirme de ise kırmızı başta olmak üzere göz alıcı tonlar seçilmiş.



KONUSU:


 Conrad, Tomstone'a olan borcunu ödemeyince paralı asker ilanı verip Deadpool'u tutmaya karar verir. Ödenecek paranın miktarını görünce gözleri yuvalarından fırlayan ve vakit kaybetmeden işe koyulan Deadpool ise ona kurulan tuzağı geç fark edecektir.  Masum insanların öldürülmesinden sorumlu tutulan ve vatan haini ilan edilen Wade Wilson'ı yakalamak için Punisher kolları sıvarken Daredevil'in, Deadpool'un suçsuzluğuna inanmasıyla işler daha da kızışır. Spiderman'in olaya karışması ise işin tuzu biberi olur.



KİTAP HAKKINDA:

 Daredevil sever biri olarak Team Red'in olduğu bir çizgi romanı okumak benim için çok keyifliydi. Daredevil ciddi ve mantıklıyken, Deadpool'un alaycı ve fevri olması mükemmel bir uyum sağlamalarına sebep olmuş. Ayrıca Spiderman ile olan laf dalaşı da kitaptaki en sevdiğim kısımlardandı. Ölüm Oyunları ise hem çizim hem de hikaye bakımından ilgimi çekmeyi başaramadı.



SONSÖZ:

 Marvel'ın sevilen karakterlerinin bir arada olduğu eğlenceli bir çizgi roman arıyorsanız İntihar Kralları doğru tercih olabilir.






Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...